Fabio Barbagallo Italijanski Kompozitor i Klasični Gitarista u Sarajevu 10 Septembra

IMKA Jesenji Ciklus koncerata počinje 8 Septembra koncertom u Domu Oružanih Snaga BIH  nastupom Pijanistice Julije Galos , Violinistice Emilie Szlape iz Poljske  i Flautistice Sofiie Matviienko iz Ukraine.

IMKA  Centar za muziku  bavi se promocijom umjetnosti sviranja klasične gitare te promocijom umjetnosti skupnog muziciranja u BIH od 2014 godine.

Uzbudljivim repertoarom na svojim koncertima,kreiranjem poveznica između naizgled nespojivih instrumenata i instrumentalista  IMKA Centar za muziku treću godinu za redom prenosi i približava ljepotu kamerne muzike i svjetske umjetničke muzičke baštine  svim posjetiocima IMKA koncertne sezone.

08 Septembra u 19 h posjetioci ce imati priliku poslušati koncert  tri mlade djevojke: talentovane Julije Galos,Emilie Szlape i Sofiie Matviienko .

10 Septembra u 19 h  takođe u velikoj sali Doma Oružanih Snaga BIH  nastupiće i Fabio Barbagallo Klasični Gitarista i Kompozitor iz Italije.

Čarolija ovih  koncerata je upravo u tome da svakom novom  slušaocu  pružimo nezaboravno muzičko iskustvo kroz jedinstvenu prezentaciju  i izbor umjetnika  te se nadamo da će se posjetioci u sve većem broju vraćati na  koncerte koji će se održavati minimum jednom mjesečno a izbor muzičara i samog programa i repertoara je  rađen tako da zainteresuje što veći krug novih slušalaca i ljubitelja ove muzike-navodi se u saopštenju organizatora.

Cijelokupni program i najave koncerata IMKA Koncertne Sezone mogu se  pratiti  i putem  internetske stranice https://koncertiklasicnemuzikesarajevo.wordpress.com/fabio-barbagalo-poster-i-program

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s